Sündisznóállásban

Világnézet, politika, emlékek

Alex Lyashenko: Lerohant-e valaha a Szovjetunió vagy Oroszország bármilyen országot ok nélkül?

2024. április 24. 05:33 - quodlibet

Quora (angol nyelvű) kérdés-felelet levelező lista, 2024. december 3.

Kérdés: Lerohant-e valaha a Szovjetunió vagy Oroszország bármilyen országot ok nélkül?

Válasz: Természetesen nem. Hogyan is gondolhattad, hogy a Szovjetunió vagy Oroszország minden ok nélkül agressziót hajtott végre? Mindig volt rá okuk. A Szovjetunió 1939-ben Hitlerrel együtt megtámadta Lengyelországot, azzal az indokkal, hogy „megvédje” az ukránokat és a „belaruszokat” lengyel területen. Ez nem elég nemes cél, nem elég magasztos indok? Az ukránok és belaruszok közül sokakat végül Szibériába „költöztettek”, távolabb a háborús cselekményektől, hogy jobban meg legyenek védve. A Szovjetunió 1939. november 30-án megtámadta Finnországot azzal az indokkal, hogy „megvédje Szentpétervárt” azáltal, hogy finn területeket csatolt el, és nyugat felé elmozdította a határt. Ismét egy nemes indok! A második világháború után a Szovjetunió számos közép-európai országot szállt meg azzal a nemes indokkal, hogy megmentse őket a kapitalizmustól, és a kommunista paradicsomba kényszerítse őket. A megszállt országok népei megpróbáltak kilépni a kommunizmusból, de a Szovjetunió ismét megtámadta őket, mint Magyarországot 1956-ban, Csehszlovákiát 1968-ban. Az agressziók oka? Azokban az országokban az embereket „megmérgezte a kapitalizmus”, megmérgezte az „amerikai propaganda” és meg kellett menteni, gyógyítani őket. A gyógyítás több ezer ember halálát okozta.

A Szovjetunió 1979 decemberében megtámadta Afganisztánt azzal az indokkal, hogy „megakadályozza, hogy az USA megszállja Afganisztánt”. Ezt ők mondták nekünk. Egy másik nemes ok! A Szovjetunió az orosz állam másik neve volt. Amikor a Szovjetunió összeomlott, Oroszország folytatta kedvenc sportját – az agressziót, csak már a saját neve alatt. Megtámadták Moldovát, hogy megvédjék az ottani oroszokat. medve.webpMegtámadták Abháziát, hogy megvédjék az abházokat. Megtámadták Csecsenföldet, hogy megvédjék az „alkotmányos rendet”. Kicsit később ismét megtámadták Csecsenföldet, hogy megszilárdítsák ezt az "alkotmányos rendet". Aztán megtámadták Grúziát, hogy megvédjék az oszétokat. Aztán megtámadták Ukrajnát, hogy nácitlanítsák, majd lefegyverezzék, és felszabadítsák az ukránoktól, önmaguktól, majd elűzzék a sátánt. Az Ukrajna elleni agresszióra számos magyarázatot adtak, és valamennyi magyarázat magasztos cél volt. Olyan nemes és magasztos, mint maguk az oroszok, akik mindig felszabadítanak valakit.

Ha valaki azt mondta, hogy az oroszok fosztogattak, erőszakoltak, háborús bűnöket követtek el, vagy valami hasonlót, akkor biztos lehetsz benne, hogy az oroszoknak nemes okai voltak.

“Russia has become a cancer of Europe and the world,” said Vytautas Landsbergis, who was speaking at a ceremony in the Lithuanian parliament, according to public broadcaster LRT.

“If it is cured, the world may survive, but if not, it may lead to the destruction of the world,” the former president added.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://quodlibet.blog.hu/api/trackback/id/tr5618388487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása