Sündisznóállásban

Világnézet, politika, emlékek

Tiszta lappal?

2024. május 15. 16:55 - quodlibet

A közelgő önkormányzati választások elé

Csak beleolvas az ember a pomázi Fidesz polgármester jelölttel készült riportba, a 2024. májusi Pomázi Polgár 11. oldalán, és mit lát! A kérdésre, „Kérem, röviden mutassa be magát.” így indul a válasz:

„A jelöltek közül egyedüliként indulok politikai múlt nélkül, tiszta lappal.”

Elgondolkoztató mondat. Azt sugallja, hogy azért indul tiszta lappal, mert eddig nem politizált. Ebből pedig a logika törvényei szerint az következeik, ha politizált volna, nem lenne tiszta a múltja. Úgy gondolja, hogy a politizálás bepiszkolja az embert, ha tiszta akarsz maradni, akkor maradj ki belőle. Értem. Rossz véleménye van a politikáról, úgy általában. De akkor most miért keveredik a politikába? Egy kis piszkosságra vágyik? Ha eddig nem politizált, akkor nincsenek politikai tapasztalatai, tehát nem is tudja, mire vállalkozik. Ilyen hozzáállással hogyan pályázhat egy kisváros vezetésére, ahol tudvalevőleg politikai térfélen kell játszania, minden tapasztalat, felkészültség nélkül.

Jelentkezem pilótának, bár tériszonyom van. Kétségtelenül bátor tett, úgy tűnik, a jelölt nem szenved önbizalom hiányban.

elso-oldal.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://quodlibet.blog.hu/api/trackback/id/tr7418405299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása