Sündisznóállásban

Világnézet, politika, emlékek

Mikor volt a legjobb?

2020. február 06. 12:01 - quodlibet

Mózes nagyapám szerint a legjobb a háború előtt volt Ferenc Jóska idejében, amikor néhány fillér volt egy kispörkölt, minden más is nagyon olcsó volt, és még Fedák Sárit is lehetett látni a színházban. Apám szerint a legjobb a 30-as években volt, amikor ő a Városligetben akvarellezett. Csinos, fiatal olasz turista lányok odamentek hozzá megnézni, hogy mit fest, apám meg elénekelte nekik az ’O sole mio-t olaszul, mire a lányok össze-vissza csókolgatták. Az idős szomszéd bácsi szerint - akivel néha beszélgetek a régi időkről - a legjobb Kádár idején volt, mert akkor a munkásnak volt becsülete. Cseh Tamás (dalénekes) a hetvenes években volt a legboldogabb. Szerintem mikor volt a legjobb? hmmm… Szerinted?

varosliget-osszel.jpg

 András Tibor: Városliget ősszel, akvarell, 42 X 27

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://quodlibet.blog.hu/api/trackback/id/tr5615461572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

littke 2020.02.06. 15:29:36

Szóval amikor fiatal az ember, 14-24, akkor a legjobb, de ez nem feltétlenül vonatkozik arra a rendszerre. Én a Kádár rendszer alatt voltam ebben a korban, de azt a rendszert nem szerettem. Kifejezetten ellenséges volt családom ellen, (volt burzsuj család), de mint fiatal ez nem igen érintett.
süti beállítások módosítása