Sündisznóállásban

Világnézet, politika, emlékek

Mit kívánok 2024-re?

2024. január 01. 18:23 - quodlibet

Miközben Ukrajna és Izrael honvédő háborút vív, sokakat megtévesztenek a béke szólamok. Jól emlékszünk még a béke papokra, emlékszünk a „béketáborra”, a feliratra a transzparensen, hogy „Sztálin a világbéke őre!”. És arra is, hogy a harmincas években Nagy-Britanniában a Hitlert támogató pártot, „Béke párt”-nak hívták.  Rafinált és hatékony volt a hitleri, sztálini és a későbbi kommunista propaganda. Az agresszort áldozatnak állította be, és ezt sikeresen elhitette sok vezető, nagy hatású értelmiségivel, gondolkozóval. És milliók imádták az Antikrisztusokat.  Aztán eljött a vég, de úgy tűnik a kijózanodás csak a németeknél történt meg. Az oroszok nem adták fel a birodalmi szemléletet, újra fényezik az egyik legnagyobb tömeggyilkos emlékét. Nosztalgiával gondolnak vissza az egykori Szovjetunióra. És ebbe a sodorba került Magyarország is. A magyar lakosság több mint fele hisz az orosz propagandának, és nem támogatja az ukránok szabadságharcát. Szégyen és gyalázat a székelység orosz-pártisága. Ebben társai vagyunk a szlovákok egy részének is, aki leköpik 1968 és a Prágai tavasz emlékélt, és Putyin pártiak. (Mindezek mögött egyfajta ostoba, szemellenzős nacionalizmus rejtőzik. Azt remélik, ha Putyin szétszaggatja Ukrajnát, akkor a véres cafatokból nekik is jut.) Úgy tűnik, a népek nem tanulnak a saját történetükből.

Fogalmam sincs, hogy mit hoz az újesztendő. De én nem a békét, hanem az agresszorok, a diktatúrák bukását óhajtom. Putyin, a Hamasz és Irán vereségét, a mai Orosz Birodalom fölbomlását.  

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://quodlibet.blog.hu/api/trackback/id/tr1118292919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

littke 2024.01.04. 15:54:49

Velemeneyem homlok ellenkezo: Sajnalom.

1 Ukrajnanak volt egy orosz nemzetisegi problemaja, a Donbas oroszok akikkel targyalni kellett volna, es egy referendumot kellett volna tartani, Ugy mint itt nalunk Kanadaban is volt a francia tartomanyban. De nem az amcsik hatasara ellenallnak. Sok szerencset, mar Napoleon is probalta...

2 Izraelnek meg kellene tanulnia hogyan lehet a hatarain belul a szomszedaival bekeben elni. A telepesitest egyszer es mindenkorra meg kell szuntetnie, Amig ez nem tortenik itt beke nem lesz, en nem hinnem ez jo Izraelnek.

3 A gyarmatositasok koranak vege. Az egypolusu (angolszasz dominalt) vilagnak vege. Haborut nyerni manapsag nem lehet. Hacsak nem akarsz atomhaborut, reszemrol, ugyan keves van eletembol hatra, en ebbol nem kerek....

Boldog Uj Evet!
süti beállítások módosítása