Sündisznóállásban

Világnézet, politika, emlékek

Egy kép az EMKE kávéházból

2023. április 21. 06:15 - quodlibet

Sajnos ma már nem létezik az EMKE kávéház, valamiféle bank van a helyén.  Apám (András Tibor) időnként lejárt az EMKE kávéházba krokikat készíteni. Viszonylag messziről rajzolt, soha nem lett ebből baj, veszekedés. A képeihez szinte mindig előtanulmányokat, vázlatokat készített. A kévéházi hangulatról készült ez a képe, amihez a vázlatokat is megtaláltam. A kép általa adott címe: Kéreti magát, 57 X 40; akvarell, papír, magántulajdon.

Ma lenne 102 éves. 

kereti-magat-vazlat1.jpg

kereti-magat-vazlat2.jpg

kereti-magat-vazlat3.jpg

kereti-magat.jpg

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://quodlibet.blog.hu/api/trackback/id/tr1018106732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

littke 2023.04.21. 15:36:17

Érdekes. Apád művész volt avagy ezt a rajzolást hobbiként űzte?

quodlibet 2023.04.24. 05:27:26

Főiskolát végzett, két lépésben, mert politikai okokból az ötödik évben (1949) többedmagával kirúgták. Sok évvel később kapta meg a diplomáját. Bernáth Aurél tanítvány volt. Kevés kiállítása volt, a képei eladásából nem tudott volna megélni, rajztanár volt. Több tanítványából festőművész lett. Csináltam neki honlapot, ott több is van róla.
süti beállítások módosítása